H A U G E S U N D    K U N S T F O R E N I N G
1.11-10.2.2019

KJETIL ASCHIM                          

min arbeidsplass

Bli med inn i metallverkstedet og opplev kunsthåndverkerens hverdag! Haugesund Kunstforening ønsker velkommen til en hyggelig fredagskveld med åpning av utstillingene til Kjetil Aschim (sal 1) og Kay Arne Kirkebø (sal 2). Utstillingene åpnes av styreleder i Norske kunstforeninger Mona Elin Aarø, i Haugesund Billedgalleri fredag 11. januar kl. 18.

Kjetil Aschim (f. 1980, Hønefoss) er den nye generasjonen metallkunstner. Hans arbeider holder et høyt teknisk og kunstnerisk nivå. I utstillingen «min arbeidsplass» inviterer Kjetil oss inn i sin hverdag som kunstner. Utstillingen belyser hans hverdag; hvem han er, hva han gjør og hvordan han jobber.

Ved å sette fokus på den materialbaserte kunsten vil Kjetil vise hva som faktisk kreves av kompetanse og utstyr for å jobbe med dette. Kjetil bærer på kunnskap om håndverk og teknikker som er viktig å formidle videre. Han opphøyer sine hverdagslige gjenstander på en leken måte og ønsker å gi et innblikk i hvordan det er å jobbe som kunsthåndverker.

Kjetil Ascim er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo (MA). Han har deltatt på en lang rekke utstillinger og har mottatt flere stipend. Aschim er innkjøpt til flere kunstmuseer i landet, blant annet; KODE Bergen, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum i Trondheim og Haugesund Billedgalleri.

Mer informasjon om Kjetil Aschim: http://www.kjetilaschim.no/