H A U G E S U N D    K U N S T F O R E N I N G
12.2-13.3.2016

ARNE RYGVOLD         Sal 2       "FORSKYVNINGER"   

skulptur, objekter

Haugesund Kunstforening har gleden av å presentere utstillingen "Forskyvninger" med arbeider av Arne Rygvold. Velkommen til vernissasje fredag 12. februar kl. 18.00 i Haugesund Billedgalleri.

Langsomhet er et viktig element i Arne Rygvolds (1955) arbeider. Først treets sakte vekst, som setter spor og ringer som tegninger i materialet, videre gjennom den møysommelige bearbeidingen av materialet til intuitive, enkle og fabulerende former. Skulpturene er veggbaserte objekter som orienterer seg mot kroppens og håndens sansning. De gir fysiske eller psykiske romlige opplevelser, og kan leses som arkitektoniske objekter, som visuelt omformede minner eller tredimensjonal poesi som vokser ut av veggen.

Arne Rygvold er utdannet ved Vestlandske Kunstakademi i Bergen. Han har mottatt en rekke stipend og legater. Ved siden av å ha deltatt i en rekke gruppeutstillinger, har han hatt separatutstillinger på blant annet Agder kunstsenter i Kristiansand, Leidangsgalleriet på Stiklestad, Hordaland Kunstsenter i Bergen, Kunstnerforbundet og Wang kunsthandel i Oslo. Arne Rygvold er født i Steinkjer, men bor og arbeider på Blaker i Akershus.

Utstillingen er støttet av Norske Kunstforeninger

Les mer: http://www.fineart.no/kunstner/arne-rygvold?gclid=CJ-38LHg28oCFYMewwodEXkP4A

Fotodokumentasjon: Gunvor Saltvik