Eksperimentelt og kraftfullt i Haugesund Billedgalleri 

ARTung

26.1 - 4.3.2018

ARTung Utstillingsåpning 260118.jpg

Haugesund Billedgalleris ungdomsklubb ARTung viser trykk og eksperimentelle tegninger fredag 26. Januar kl. 1800. Utstillingen åpnes av kunstformidler Per Inge Iversen. Forfriskninger. Gratis inngang for alle! 

I løpet av høsten 2017 har ungdommene hatt workshop med billedkunstner og formidler Per Inge Iversen der de har brukt samme teknikk som i utstillingen “ATLANTIC FOOTPRINTS” med Thomas Kilpper. Noe av det særegne med Thomas Kilppers arbeidsmetode er bruken av maskiner som verktøy til å skape tresnitt. Ungdommene har laget egne arbeider med samme teknikk, i mindre skala.

Utstillingen “Paper Drawings #24” av Marit Roland har fått mye medieomtale. Ungdommene fikk bli med på en to dagers workshop med eksperimentell tegning med kunstneren. Resultatene fra workshopen er flotte, monumentale tegninger, der hele kroppen ofte har vært tegneredskapet.

ARTungs utstilling fungerer som en replikk til de to andre utstillingene. Ungdommenes egne kreative løsninger i bruk av teknikkene gjør utstillingen særegen og vel verdt et besøk!

VERNISSASJE – fredag 26. januar kl. 18.00 i Haugesund Billedgalleri
Haugesund Billedgalleri ønsker hjertelig velkommen til utstillingsåpning.

Om ARTung
Formålet med kunstklubben ARTung er å skape et felleskap hvor inspirerende møter mellom ungdom og profesjonelle kunstnere kan finne sted. Gjennom opplevelse av og egenpraksis i ulike kunstneriske uttrykk, er målet at hver enkelt av ungdommene skal utvikle sin kreativitet og skaperevne, og øke sin forståelse av kunst. ARTung er støttet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (BUFdir.).

Utstillingsperiode
Utstillingen vises i Meling1 i perioden 26.1-4.3.2018
Åpningstider: www.haugesund-billedgalleri.net