H A U G E S U N D   B I L L E D G A L L E R I
9.6-6.8.2017

ARTung V-17 -presentasjon av vårens workshops

I sommer byr vi på hele tre nye utstillinger i Haugesund Billedgalleri: Kunstklubben ARTung presenterer arbeider fra vårens mange workshops, i sal 2 vises verk av grafikeren Trygve Goa, og i sal 1 vises eldre og nyere kunst fra samlingen. Haugesund Billedgalleri er åpent hver dag fra 12-15 (mandager lukket). Velkommen til åpning av ARTung-utstillingen fredag 9. juni kl. 18.00!

Åpning av utstilling med Haugesunds mest kunstinteresserte ungdommer (Kraftsalen)

ARTung er en klubb for spesielt motivert kunstinteressert ungdom mellom 12 og 19 år. På grunn av stort søkerantall må ungdommene skrive en motivasjonssøknad der de setter ord på interessen for kunst og beskriver motivasjonen for å lære mer.

Denne våren har de 15 ungdommene deltatt på forskjellige workshops der de får lære om og prøve ut forskjellige retninger og teknikker innen kunsten.

Ungdommene har vært innom kunstsamtale v/ Martha Ådland, keramikk v/ Karoline Emmerhoff, animasjon v/ Helge Kallevik, performance v/ Benedicte Leinan Clemetsen og Njål Leinan Clemetsen, foto v/ Helga Maria Sund og kulltegning v/ Jan Terje Rafdal.

«Samtlige av de involverte mentorene har gitt uttrykk for at ungdommene har produsert arbeider av en kvalitet som langt overgår forventningene til en såpass ung gruppe», sier kunstformidler Per Inge Iversen. Utstillingen viser et bredt utvalg av ungdommenes beste arbeider og gjør årets utstilling til den mest spennende ARTung-utstillingen hittil.

God kunstsommer ønskes deg fra Haugesund Billedgalleri!

Åpningstider
Haugesund Billedgalleri viser sommerutstillingene fra og med fredag 9. juni. Utstillingsperiode: 09.06-06.08.2017. Åpent hver dag kl. 12-15 (mandager lukket).

Aktiviteter for barn og voksne
Ta gjerne barna med på museumsbesøk i sommer! Gratis inngang for alle barn! Familieaktiviteter med KAPLA-byggesett, kunstskattejakt, puslespill for de minste m.m..

Gallerikafé og Galleributikk
I Gallerikafeen kan du slappe av med en deilig kopp Nespresso kaffe eller økologisk te. Vi har også økologisk iskrem fra ISROSA og deilige sjokolade-brownies. Vi har gratis trådløst internett og en lang rekke spennende kunst- og kulturtidsskrift du kan lese i. Ta også en titt i Galleributikken vår, vi har grafikk, kunstkort og mange fine suvenirer for store og små.

10 års jubileum for sommerens klassiske musikkfestival i Haugesund Billedgalleri
PODIUM-FESTIVALEN (Haugesund Internasjonale Kammermusikkfestival) 26. -30. juli 2017. Klassisk musikk med unge, fremadstormende musikere fra hele verden. Hold av siste langhelg i juli 2017 for PODIUM-festivalen! www.podiumfestivalen.no