BARNEHAGER

Haugesund Billedgalleri er også til for de minste. Å se på kunst sammen med små barn er spennende og lærerikt. 
Jo tidligere barn blir fortrolige med kunst og visuelle koder, desto bedre grunnlag vil de ha for å ha glede av kunst senere i livet. Kunst kan gi umiddelbare sanseopplevelser, men også gripe dypere gjennom både gjenkjennelse og bekreftelse. Møtet med kunsten kan gi barna tillit til sine egne opplevelser og refleksjoner, gi en større oppfatning av virkeligheten og dessuten stimulere barnas egen skapertrang.

Påmelding
Dere er velkommen til å se en utstilling, ha en workshop og/ eller spise matpakken deres hos oss. Påmelding til Haugesund Billedgalleri tlf. 52 74 41 80, senest en uke i forveien av besøket. Vi har åpent for barnehager hver dag fra kl. 08.30-15.00. Gratis inngang.

Formidling
Når dere besøker kunstmuseet kan det være lurt å konsentrere seg om noen få utvalgte verk og bruke god tid foran dem. Vi har laget et enkelt opplegg som kan lastes ned ved å klikke på linken under. Under besøket anbefaler vi at en tar utgangspunkt i barnas egen opplevelse av det de ser, og gjennom spørsmål og samtale gå på oppdagelses-ferd i verkene. Kanskje er det farger og former som taler til sansene, kanskje ser dere ting dere kjenner igjen? Er dere heldige finner dere noe dere ikke har sett før og som kanskje kan få dere til å tenke nye tanker.
Tilbudet til barnehagen finner man ved å klikke på linken under:

Tilbud 2018
"Skulpturjakt i Byparken"
«På egenhånd i kunstmuseet»

For alles trivsel
For at barnas besøk skal bli så hyggelig som mulig, er det viktig å merke seg følgende:
- Læreren har ansvaret for elevene under besøket på museet. Gruppen skal gå samlet og i følge med læreren.

- For å hindre skader på kunstverkene kan følgende ting IKKE tas med inn i utstillingene: Mat og drikke, paraplyer, sekker og større vesker og annet «løsøre». Gå rolig og vis hensyn overfor andre besøkende.

- Museets oppgave er blant annet å bevare kunstverkene for kommende generasjoner. Derfor er det ikke tillatt å berøre kunstverkene - fett og syre fra hendene våre kan gjøre store skader. Av hensyn til verkenes sikkerhet, er det ikke lov å lene seg inntil veggene i utstillingene. Det er lov å fotografere for eget bruk i utstillingssalene, men bruk av blits og stativ er ikke tillatt.

- Oppgi ved bestilling om det er behov for et sted å spise formiddagsmaten i løpet av besøket på museet. Matpakken kan spises i Gallerikafeen vår.

 
Jo tidligere barn blir fortrolige med kunst og visuelle koder, desto bedre grunnlag vil de ha for å ha glede av kunst senere i livet.