H A U G E S U N D    K U N S T F O R E N I N G
21.10 -13.11.2016

CHRistopher Rådlund     Sal 1           

under himmelen

Det er sagt om Christopher Rådlund sine bilder at de representerer enkelhet, stillhet, lindrende mørke og savn, og at det er bilder som lever videre.

Christopher Rådlund (f. 1970, Gøteborg) fra Oslo, har gjort seg bemerket både i Sverige og Norge med sin nyfigurative og meditative billedkunst. Rådlund ønsker å fornye den maleriske tradisjonen. Han verdsetter den klassiske arven og tradisjonsbasert kunstutøvelse. Han har gjort seg til talsmann for den nyfigurative kunsten i form av bokutgivelser og egne verk:

«Mitt prosjekt er i stor grad annerledes enn hos de vanlige norske figurative kunstnere. Utgangspunktet er klassisk, figurative idealer. Men jeg har et ønske om å revitalisere disse idealene og forestillingen blant, og om, figurative malere. Det er et uoppfylt potensial i det figurative, håndverksbaserte, tradisjonelle maleriet. Derfor er jeg svært positiv til Nerdrumskolen. Jeg befinner meg et sted mellom konseptkunstnerne og den figurative tradisjonen.» sier Christopher Rådlund.

Utstillingen i Haugesund Kunstforening består av både oljemalerier og grafikk, og vil primært bestå av to kategorier: 1. Skyer og himmel og 2. Motiver laget i samarbeid med Forsvaret og armeen i Afghanistan og Troms.

Christopher Rådlund er utdannet fra Kunstindustriskolen i Göteborg (1988-1991 og 1994-1995), Statens håndverks- og kunstindustriskole (1991-1992), Kunsthøgskolen i Umeå (1992-1995) og Kunstakademiet i Oslo (1995-1998). Siden debututstillingen i 1998 har han hatt en lang rekke separatutstillinger i Oslo, Trondheim og Bergen.  Rådlund er bla. innkjøpt til Göteborgs kunstmuseum, Statens Konstråd, Södertälje Kunsthall, Stortinget og Statoil.

 les mer: http://www.allgronn.org/radlund

Utstillingen er støttet av Norske Kunstforeninger

Fotodokumentasjon: Gunvor Saltvik/Haugesund Kunstforening