HAUGESUND BILLEDGALLERI 

24 august - 5 oktober 2014

Nasjonalmuseet sprer nytt lys over Norge: 

Det nye lyset - særegen design fra Daniel Rybakken

Siden Thomas Edison oppfant glødelampen i 1879 har alle berømte designere arbeidet med hvordan man skal få lyset til å falle vakkert i et interiør. Daniel Rybakken føyer seg godt inn i denne tradisjonen, men han gjør mer med lyset enn noen av oss trodde var mulig. Med poetiske og magiske effekter arbeider han med å gjenskape dagslyset i et lukket interiør. Han er ingen ordinær lysdesigner, men arbeider med unike og elegante alternativer som vi tidligere ikke har sett. Han eksperimenterer med dagslys og arbeider med å skape illusjon av dagslys der det ikke finnes. Rybakken undersøker hvordan lyset påvirker mennesker og den arkitektoniske romopplevelsen. Han lager både møbler og lamper, men også romlige kunstinstallasjoner. 
 
Rybakken har vunnet en rekke designpriser i inn- og utland: «Best of the best» under årlig tildeling av Red Dot Award 2007, Anders Jahres kulturpris for unge kunstnere 2008, Sheiblers legat – talentpris for design 2009, Norsk Forms pris til unge formgivere 2010, Bruno Mathsson-prisen 2011, Årets lampe - Bo Bedre 2012 (Counterbalance), Årets lampe - Elle Interiör Sverige 2013 (Light Tray og )Årets lampe - Elle Decoration International Design Award 2013 (Counterbalance)

Se denne prisvinnende unge designerens produksjon i utstillingen som viser et stort utvalg av Rybakkens forskjellige design - både lamper som er i produksjon og konseptuelle lysinstallasjoner.

Daniel Rybakken (1984) er utdannet fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og Högskolan for Konst och Design i Göteborg. Han har etablert eget designkontor i Göteborg hvor han i dag arbeider.

OPPLEV MER! bestill en omvisning/ workshop! OBS! Tilbudet er gratis!

For bestilling kontakt kunstformidler Martha Ådland: tlf. 411 63 035 eller e-mail: martha.adland@gmail.com

Prosjektgruppe: 

Prosjektleder: Ida Strøm-Larsen
Kurator: Widar Halén og Daniel Rybakken 
Kurator formidling: Helga Gravermoen
Utstillingsdesign: Daniel Rybakken
Utstillingstekniker: Christopher Gjerde
Turnéutstillingskoordinator: Ida Bronken
Grafisk design: OCH Studio

Lærerveiledning

Formidlingsbrosjyre