H A U G E S U N D    K U N S T F O R E N I N G
22.9 - 15.10.2017

Elin brissman       Sal 2           

grannlaga

Haugesund Kunstforening viser utstillingen GRANNLAGA av Elin Brissman. Utstillingen står t.o.m. søndag 15. oktober. 

Elin Brissman (f. 1982, Sverige, bosatt i Bergen) arbeider med formalistisk utformede, fotorealistiske oljemalerier av hverdagslige bygninger fra tidsrommet mellom 2. verdenskrig og oljekrisen. Brissman vil løfte fram bygningenes lavmælte og ofte oversette skjønnhet, og gi dem litt av den statusen hun synes de fortjener. Kunstneren ønsker at folk skal se sin egen hverdag litt annerledes, gi oppmerksomhet til det som ikke er iøynefallende og respektere den modernistiske arkitekturen:

«Vi er altfor dårlige til å ta vare på det vi har. Bygningene er en kulturarv som er truet, ganske enkelt fordi vi ikke ser verdien av dem. Å se disse bygningene malt i olje på lerret kan kanskje gi et litt nytt perspektiv på det vi gjerne tar for gitt», sier Elin Brissman.

Kunstneren har i mange år arbeidet med prosjekter som utforsker etterkrigstidens arkitektur. Bygningene fra denne tiden preges av en lavmælt enkelhet. Fokus ble lagt på detaljer og materialvalg, men når de nå har behov for renovering forsvinner ofte disse kvalitetene med moderne fasademateriale. Det som står igjen oppleves som ganske sjelløst. Kunstnerens arbeid er en dokumentasjon av samtiden, øyeblikksbilder av det hverdagslige og oversette, og samtidig en stadig malerisk utfordring.

Ordet «grannlaga» kan oversettes med: det som krever finfølelse, taktfullhet, nennsomhet.

Elin Brissman er utdannet ved Kunstskolen i Göteborg, Sverige (2002-2004) og ved Kunsthøgskolen i Bergen, avd. akademiet (2006-2011). Hun har hatt separatutstillinger i blant annet Galleri Langegården, Bergen (2013, 2016) og Trafo Kunsthall, Asker (2017). Hun har deltatt på flere kollektivutstillinger, deriblant Høstutstillingen. Brissman er innkjøpt av bl.a. Universitetet i Bergen og Hordaland fylkeskommune.

For mer informasjon om Elin Brissman: www.elinbrissman.com

Fotodokumentasjon: Haugesund Kunstforening/Gunvor Saltvik