HAUGESUND KUNSTFORENING, DEN NORSKE FILMFESTIVALEN OG HAUGESUND BILLEDGALLERI

magne furuholmen - ICON

FILMFESTIVALUTSTILLINGEN 2018

19.8-16.9.2018

Haugesund Kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri har gleden av å invitere til vernissasje søndag 19. august kl. 18.30. Årets filmfestivalutstiller MAGNE FURUHOLMEN er til stede. Utstillingen åpnes av fylkesordfører i Rogaland; Solveig Ege Tengesdal. Musikalsk innslag ved MUNORs nye fiolinist Megumi Tokosumi. Forfriskninger. Alle hjertelig velkommen!

Magne Furuholmen (f. 1962) er aktør på en rekke kulturelle arenaer, med bred internasjonal erfaring og popularitet gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner. Gjennom 30 år i bandet a-ha har Furuholmen vært med på å sette Norges suverent største fotavtrykk i den internasjonale musikkbransjen.

Furuholmen debuterte som billedkunster i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brazil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing, for å nevne noen. Som billedkunstner arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker og i de senere år som skulptør. I 2016 ble Furuholmens hittil største oppdrag; Imprints, en skulpturpark med 70 tonn keramiske skulpturer offisielt åpnet i Aker-kvartalet på Fornebu. Hans arbeider er innkjøpt av Norsk Kulturråd og han er representert ved en rekke offentlige og private institusjoner, inkludert Bibliotheke National de France, og Kupferstichkabinett Staatliche Museen zu Berlin. Furuholmen ble tildelt prisen for ‘Beste grafiske arbeid’ ved Høstutstillingen i 1996. Mer informasjon om kunstneren: https://no.wikipedia.org/wiki/Magne_Furuholmen

Les utstillingskatalogen med tekst av kurator Åse Kamilla Aslaksen her

Utstillingen åpner søndag 19. august og varer til 16. september 2018. Kunstneren er tilstede på åpningen søndag 19. august kl. 18.30.

Den årlige Filmfestivalutstillingen er Kunstforeningens mest profilerte utstilling, og blir til gjennom et samarbeid med Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri.

Åpningstider under Filmfestivalen: Hver dag kl. 10-19 (mandag 20.8-torsdag 23.8).
Ordinære åpningstider fra og med fredag 24.8.

Foto: Just Loomis

Foto: Just Loomis

Velkommen!

Fotodokumentasjon: Gunvor Saltvik

Norske-Kunstforeninger_Logo.jpg

Utstillingen er støttet av Haugesund Sparebank og Norske Kunstforeninger.