HAUGESUND KUNSTFORENING, DEN NORSKE FILMFESTIVALEN OG HAUGESUND BILLEDGALLERI

LARS ELLING - FILMFESTIVALUTSTILLINGEN 2014

17.08-14.09.2014

Søndag 17. august kl. 18.00 åpner Lars Elling (f. 1966 i Trondheim, bosatt i Oslo) en omfattende utstilling med nye malerier i Haugesund Billedgalleri. Det er med stor glede Den norske filmfestivalen, Haugesund Kunstforening og Haugesund Billedgalleri ønsker Lars Elling velkommen som årets filmfestivalutstiller 2014.

Lars Elling maler med eggoljetempera, en svært gammel maleteknikk, som var enerådende inntil oljemalingen kom på 1400-tallet. Ved å selv blande fargepigmenter, olje og egg får kunstneren et større og mer personlig fargeutvalg.

Lars Elling sine arbeider har ofte fotografiske og filmatiske elementer, gjerne kombinert med en dramatisk handling. Han benytter et figurativt formspråk som grenser opp mot det abstrakte. Uttrykket er drømmeaktig og de delvis utviskede motivene kan oppleves som små glimt av, eller minner fra, en tilbakelagt tid. Elling arbeidet i mange år som avistegner og bokillustratør, før han begynte som maler på heltid. Han har vunnet flere priser for sine bokillustrasjoner, blant annet gull for årets vakreste bøker, tre ganger.

Lars Elling er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han har hatt separatutstillinger i Oslo, New York og Trondheim, og han er innkjøpt av bla. Trondheim kunstmuseum, Norsk Kulturråd og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. 

Kunsthistoriker Arnt Fredheim har forfattet en katalogtekst til utstillingen (last ned pdf-fil her) 
Kunstnerens webside: www.larselling.no

PROGRAM FOR VERNISSASJEN:

Sted: Haugesund Billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund (ved Byparken)
Dato: Søndag 17. august kl. 18.00
Filmfestivalutstillingen åpnes av styreleder i Den norske filmfestivalen; Knut Even Lindsjørn. Musikalsk innslag ved Karl Christian Grønhaug. Forfriskninger. Alle hjertelig velkommen!

ÅPNINGSTIDER HAUGESUND BILLEDGALLERI:

Åpningstider: 18.-22. august: hver dag kl. 10.00-19.00
23. august – 14. september: tirsdag – lørdag 12.00-15.00, torsdag 12.00-19.00, søndag 12.00-17.00, mandag lukket.

Fotodokumentasjon: Njål Lunde