HAUGESUND KUNSTFORENING, DEN NORSKE FILMFESTIVALEN OG HAUGESUND BILLEDGALLERI

Kjell Pahr-Iversen - FILMFESTIVALUTSTILLINGEN 2015

16.8-13.9.2015

Pressemelding: 20.4.2015 – Haugesund Billedgalleri

Malerier av sjelden intensitet og vitalitet - Haugesund Kunstforening, Den Norske Filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri har gleden av å presentere Kjell Pahr-Iversen som Filmfestivalutstiller 2015.

Kjell Pahr-Iversen (f. 1937) fra Stavanger, er kjent for sine fargesterke bilder i et ekspresjonistisk formspråk. Med utgangspunkt i COBRA-gruppens heftige, råe og spontane billeduttrykk og den amerikanske abstrakte ekspresjonismens poetiske billedunivers har han skapt et fargesterkt abstrakt ekspresjonistisk formspråk.

«Mine bilder blir aldri ferdige. Jeg bygger bildene mine på former jeg finner i naturen. Formene mine er organiske, knyttet til vekst, i motsetning til statisk matematikk. Mange malere anser bildene sine som ferdige når de er malt. Jeg ser ikke slik på det jeg lager. De lever stadig vekk sitt eget liv, de fortsetter å forandre seg for betrakteren etter hvert som nye momenter blir oppdaget. Hvis du absolutt vil sette en betegnelse på det jeg strever med, må det bli noe slikt som vekstekspresjonisme.» (Kjell Pahr-Iversen)

Kjell Pahr-Iversen er utdannet ved Kunst- og Håndverksskolen i Bergen, kunstakademiet i København og i Amsterdam. Han har hatt en omfattende utstillingsvirksomhet og kan skilte med store presentasjoner i både inn- og utland. Han har stilt ut flere ganger i Galerie Camille Renault i Paris og ved American-Scandinavian Foundation Gallery i New York. Pahr-Iversen er innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, KODE (Bergen Kunstmuseum), Trondheim kunstmuseum, Lillehammer kunstmuseum, Stavanger kunstmuseum og Haugesund Billedgalleri. Han er også innkjøpt av Eskilstuna kunstmuseum i Sverige og Århus kommunale kunstsamling i Danmark.

Den årlige Filmfestivalutstillingen er Kunstforeningens mest profilerte utstilling, og blir til gjennom et samarbeid med Den Norske Filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri. Vi gleder oss til utstillingsåpningen i august!

Mer informasjon om kunstneren: http://www.pahr-iversen.no/
Fotokreditering: Hans Edward Hammonds

Utstillingen åpner 16. august og varer til 13. september 2015.

Kontaktpersoner:

For mer informasjon kontakt gjerne gallerileder Grethe Lunde Øvrebø: grethe.lunde.ovrebo@haugesund.kommune.no eller tlf. 52 74 41 80/ 90 88 16 65. Festivaldirektør Tonje Hardersen på mobil: 928 30 559 eller e-post: tonje@kino.no

Med vennlig hilsen på vegne av Den norske filmfestivalen, Haugesund Kunstforening og Haugesund Billedgalleri

 Grethe Lunde Øvrebø
Haugesund Billedgalleri