H A U G E S U N D    K U N S T F O R E N I N G
16.1-15.2.2015

GRO LYGRE PETERSEN                        Sal 2             

Røde linjer 2

Haugesund Kunstforening har gleden av å starte året med separatutstillinger av Kristin Austreid fra Karmøy og Gro Lygre Petersen fra Sotra, Bergen. Velkommen til vernissasje fredag 16. januar kl. 18.00 i Haugesund Billedgalleri. 

Gro Lygre Petersen har som billedkunstner arbeidet i et landskap hvor hun kombinerer fotografisk materiale, maleri, tegning og tekst for å skape sine allegoriske collageuttrykk. For henne er det hybriden som har vært interessant å utforske. Det oppstår for henne et poetisk uttrykk når ulike taktiliteter møtes, som når det røffe silketrykket blir satt opp mot den taktile flaten av en mezzotint. Verkene vist i Røde linjer 2 er bilder skapt i perioden fra hennes første utstilling Røde linjer som hun gjennomførte i 2001. Litteratur har alltid vært en viktig inspirasjonskilde for hennes visuelle arbeid, og bildene hun skaper tenker hun på som en del av en større lyrisk historie, hvor hver utstilling utgjør et kapittel i hennes kunstnerskap. De siste årene har hun beveget seg mer mot å skrive selv og i denne utstillingen vil hun presentere et tekstarbeide til bildene. Teksten er et åpent brev til en eldre dikter.

Gro Lygre Petersen (f. 1974, Sotra) har en bachelor i grafikk fra Kunsthøgskolen i Bergen og en bachelor i illustrasjon fra Bath University College i England. Hun har hatt en rekke separatutstillinger og er innkjøpt til ulike institusjoner som; Statens Hus, Haugesund Sykehus, Bufetat, Statoil Kollsnes.

www.gropetersen.no

Fotodokumentasjon: Gunvor Saltvik