Nikolai Astrup - internasjonalt gjennombrudd i 2016

Tussingen jages, ca.1917 tresnitt av Nikolai Astrup

Tussingen jages, ca.1917 tresnitt av Nikolai Astrup

Først i år, i 2016, har kunstneren Nikolai Astrup (1880-1928) fått sitt internasjonale gjennombrudd med massiv omtale i britiske medier. The Guardian påpekte blant annet at Astrup burde vært like berømt som Edvard Munch, det er bare det at verden ikke har oppdaget ham - før nå. 10. juni 2016 åpnet Henie Onstad Kunstsenter tidenes største presentasjon av Nikolai Astrup- en virkelig publikumssuksess og årets store kunst-happening her til lands (http://hok.no/arrangement/nikolai-astrup-norske-landskap-1 ). 

"Tussingen jages" ble kjøpt inn av Haugesund Kunstforening i 1932 med midler fra "Skibsreder Knut Knutsen OAS og hustru ELisabeth Knutsens legat".

Posted on November 16, 2016 .