Ubesvarte spørsmål...

Interiørfoto fra Meling2, Fotograf: Gunvor Saltvik/Haugesund Billedgalleri

Interiørfoto fra Meling2, Fotograf: Gunvor Saltvik/Haugesund Billedgalleri

Maleriet i Billedgalleriets eie heter «I hagen» og dateres til ca. 1920. Motivet er typisk for Astrup. I forgrunnen ser vi barn i ferd med å så frø i hagen. Et epletre står i full blomst, mens fjellene i bakgrunnen har fortsatt rester av snøen som falt i fjor.

Mens vi venter på bilder og rapporter fra konservatorene i Stavanger, fyller vi ut tiden med mer informasjon om Nikolai Astrup og om maleriet vårt.

Det er f.eks et par ting vi lurer på som kanskje restaureringen og videre undersøkelser kan gi oss svar på: Maleriet er ikke datert. -Hvordan kan vi likevel datere verket til ca. 1920? Maleriet er signert, men signaturen ligner ikke helt på signaturen til Astrup. -Hva kan det skyldes? 

Posted on December 7, 2016 .