FILMFESTIVALUTSTILLINGEN 2018 - MAGNE FURUHOLMEN
Aug
19
6:30 PM18:30

FILMFESTIVALUTSTILLINGEN 2018 - MAGNE FURUHOLMEN

Haugesund Kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri har gleden av å invitere til vernissasje søndag 19. august kl. 18.30. Årets filmfestivalutstiller MAGNE FURUHOLMEN er til stede. Utstillingen åpnes av fylkesordfører i Rogaland; Solveig Ege Tengesdal. Musikalsk innslag ved fiolinist Megumi Tokosumi. Forfriskninger. Alle hjertelig velkommen!

Magne Furuholmen (f. 1962) debuterte som billedkunster i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med arbeider utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brazil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing, for å nevne noen. Som billedkunstner arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker og i de senere år som skulptør.

Til utstillingen i Haugesund har han med seg nye tresnitt og skulptur.

I 2016 ble Furuholmens hittil største oppdrag; Imprints, en skulpturpark med 70 tonn keramiske skulpturer offisielt åpnet i Aker-kvartalet på Fornebu. Fjoråret markerte også et større kunstnerisk samarbeid med HM Dronning Sonja, med utstillinger i Bergen, Trondheim og London, til inntekt for QSPA - The Queen Sonja Print Award. Furuholmen ble tildelt prisen for ‘Beste grafiske arbeid’ ved Høstutstillingen i 1996. Hans verk er innkjøpt av Norsk Kulturråd og han er representert ved en rekke offentlige og private institusjoner, inkludert Bibliotheke National de France, og Kupferstichkabinett Staatliche Museen zu Berlin.

Furuholmen er styreleder for Festspillene i Bergen, og har aktive styreverv i HM Dronning Sonjas internasjonale grafikk-stiftelse, QSPA, samt i Snøhetta Design. Han har tidligere vært styreleder for Norske Grafikere, og ble i 2012 tildelt St. Olavs Orden, ridder av 1. klasse, for sin innsats for norsk kultur.

Les utstillingskatalogen med tekst av kurator Åse Kamilla Aslaksen her

Den årlige Filmfestivalutstillingen er Kunstforeningens mest profilerte utstilling, og blir til gjennom et samarbeid med Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri.

Åpningstider under Filmfestivalen: Hver dag kl. 10-19 (mandag 20.8-torsdag 23.8).
Ordinære åpningstider fra og med fredag 24.8.

Velkommen!

View Event →
Sommerutstillingen 2018 - utvalg fra samlingen
Jun
8
to Aug 5

Sommerutstillingen 2018 - utvalg fra samlingen

Samarbeidet med Karmsund folkemuseum og Museet i Dokken fortsetter også denne sommeren, og for prisen av én billett får du inngang på hele tre museer. Bruk sommeren i Haugesund sentrum aktivt – besøk museene!

Sommerutstillingen 2018 - utvalg fra samlingen (sal 1 og sal 2)

Velkommen til en sommerutstilling med mange av våre mest populære lokale hjemstavnsmalerier og grafikk med mye humor og varme. I sommermånedene disponerer kunstmuseet hele kunstanlegget og vi benytter som alltid anledningen til å hente fram kjente og ukjente skatter fra magasinene. I sal 1 har vi funnet fram flere av våre mest populære hjemstavnsmalerier, akvareller og litografi. Alle med sommerlige motiver og malt av kunstnere med tilknytning til Vestlandet.  I sal 2 har vi satt sammen et utvalg grafiske arbeider og akvareller, der mennesker og dyr, fantasi og humor, mellommenneskelig varme og kjærlighet står i sentrum.

Vi nordboere ønsker oss alltid lyse og varme somre, med blikkstille hav, frodige landskap og lange, late feriedager. Billedkunstnerne setter tydeligvis også pris på sol og varme. Haugesunderen Ole Frøvig (1877-1951) endret koloritten sin fullstendig, fra brunlige jordfarger til lyse pastellfarger på studieturen sin til Italia, i 1932. Maleriet «Haraldstøtta» malt i 1912 er også holdt i en lys og lett sommerpalett. Til og med svart/hvitt-kunstneren Trygve Goa (1925-2013) har tatt pastellfargene i bruk, i et sommerlig landskapsmotiv fra Tyskland.

Flere mener å se slektskap med Lars Hertervig i Stavangerkunstneren Erling Hodne (f. 1919) sine arbeider. Hodne var sterkt knyttet til sitt hjemlige miljø. I likhet med Ole Frøvig var han en utpreget hjemstavnsmaler. Han fanget inn det vibrerende lyset over Jæren og den høye himmelen opptar en stor del av Jæren-bildene hans. Maleriet «Perlemorsskyer» fra 1972 formelig dirrer av lys og varme. Slik husker vi vel alle barndommens somre….?

God fornøyelse og en riktig god kunstsommer ønskes deg fra Haugesund Billedgalleri!

Andre utstillinger
I Kraftsalen og Otto Johannessen-salen presenteres innkjøp og gaver i årene 2012-2014. I Grafikksalen vises en utstilling av kunst på papir, med nålevende Haugalandskunstnere. I Meling1 kan du se utstillingen «Jorden rundt – med Tjørhom-samlingen», og i Meling2 vises deler av norsk kunsthistorie med arbeider av bla. Knut Baade, Fredrik Kolstø, Ole Frøvig, Nikolai Astrup, Bernt Tunold, Magnus Gjertsen og Eva Synnestvedt m.fl.

Åpningstider
Haugesund Billedgalleri viser sommerutstillingene fra og med fredag 8. juni. Utstillingsperiode: 08.06-05.08.2018. Åpent hver dag kl. 12-15 (mandager lukket).

Aktiviteter for barn og voksne
Ta gjerne barna med på museumsbesøk i sommer! Gratis inngang for alle barn! Familieaktiviteter med KAPLA-byggesett, kunstskattejakt, puslespill for de minste m.m..

Gallerikafé og Museumsbutikk
I Gallerikafeen kan du slappe av med en deilig kopp Nespresso kaffe eller økologisk te. Vi har også økologisk iskrem fra ISROSA og deilige sjokolade-brownies. Vi har gratis trådløst internett og en lang rekke spennende kunst- og kulturtidsskrift du kan lese i. Ta også en titt i museumsbutikken vår, vi har spesielle gaveartikler og egenproduserte varer, kunstkort og mange fine suvenirer for store og små.

Gjør et museumskupp i sommer – besøk tre museer til prisen av ett!

I sommer kan du besøke tre museer i Haugesund sentrum for prisen av ett! Karmsund folkemuseum, Dokken museum og Haugesund Billedgalleri inviterer til unike museumsopplevelser for store og små. Bruk sommeren i sentrum aktivt – besøk museene!

I sommer koster det kr. 50,- for voksne og kr. 30,- for honnør/student. Barn går gratis. Billetten du kjøper varer i to dager og kan benyttes på alle de tre museene.

Åpningstider 25.6-5.8.2018:
Karmsund folkemuseum: 25.6-12.8.2018 kl. 10-14 (mandag-fredag)
Friluftsmuseet i Dokken: 25.6-12.8.2018 kl. 11-16 (søndag- fredag)
Haugesund Billedgalleri: 25.6-5.8.2018 kl. 12-15 (tirsdag-søndag)

Billettpris:
Voksne kr. 50,-, Honnør/student kr. 30,-, Barn gratis. Billetten stemples med dato og varer i to dager.

PODIUM-festivalen – sommerens klassiske musikkfestival i Haugesund Billedgalleri

PODIUM-FESTIVALEN (Haugesund Internasjonale Kammermusikkfestival) 25. -29. juli 2018. Klassisk musikk med unge, fremadstormende musikere fra hele verden. Hold av siste langhelg i juli 2018 for PODIUM-festivalen! www.podiumfestivalen.no

View Event →