KUNSTSUPPE - Geometriske konstruksjoner
Mar
1
5:00 PM17:00

KUNSTSUPPE - Geometriske konstruksjoner

Torsdag 1. mars kl. 17.00. Sted: Haugesund Billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, (ved Byparken), 5523 Haugesund. Tlf. 52 74 41 80.

Geometriske konstruksjoner – foredrag med billedkunstneren Anne-Kjersti Hermanrud

Haugesundskunstneren Anne-Kjersti Hermanrud viser for tiden separatutstillingen «Geometriske konstruksjoner» i Haugesund Kunstforening. Hermanrud maler nonfigurative bilder. Hun fordyper seg i komposisjonelle problemstillinger og skaper verk i et stringent, til dels minimalistisk formspråk med en avgrenset, monokrom fargeholdning. Denne kvelden gir hun oss et større innblikk i sitt mangeårige kunstnerskap.

Alle hjertelig velkommen!

 Lothes Mat- og vinhus står for matopplevelsen. Kr. 150,- pr. person.

Arr. Haugesund Kunstforening i samarbeid med Haugesund Billedgalleri

View Event →

FINNISAGE - performans med Marit Roland - alle hjertelig velkommen!
Feb
11
3:30 PM15:30

FINNISAGE - performans med Marit Roland - alle hjertelig velkommen!

Kjære kunstinteressert,

INVITASJON TIL Å DELTA I EN PERFORMANS MED MARIT ROLAND: FINNISAGE - AVSLUTTENDE PERFORMANS I PAPIRINSTALLASJONEN «PAPER DRAWING #24», søndag 11. februar kl. 15.30

Hvert arbeid i Marit Rolands serie «Paper Drawings» er forgjengelige. Etter endt utstilling resirkuleres papiret og verket får et nytt liv etter sin tid som kunst. Under utstillingens siste dag i Haugesund Kunstforening/ Haugesund Billedgalleri inviterer kunstneren for første gang 10 personer til å bevege seg inn i «Paper Drawing #24» med tillatelse til å gjøre med papiret slik de ønsker. Vi ønsker øvrig publikum velkommen til å se performansen søndag 11. februar kl. 15.30. Kunstneren vil være tilstede.

View Event →
Stein Urheim - The Cosmolodic Orchestra
Jan
29
7:30 PM19:30

Stein Urheim - The Cosmolodic Orchestra

Konsertserien LYD (bonuskonsert)

Dørene åpner kl 19.30. Konsertstart kl 20.00

Etter 7 år og femti konserter ble Konsertserien LYD lagt ned før jul i fjor, men én konsert som allerede var på blokka da nedleggelsen var et faktum lot seg ikke stoppe. Dermed er det duket for en svært eksklusiv bonuskonsert. Stein Urheim og hans Cosmolodic Orchestra hadde rett og slett så lyst til å spille i Haugesund at et samarbeid med Sildajazz kom i stand slik at konserten blir gjennomført selv om konsertserien offisielt har gått inn i historien.  Etter tre kritikerroste soloalbum har den Spellemann-nominerte gitaristen Stein Urheim (The Last Hurrah, Erlend Apneseth, Stein & Mari) samlet et fantastisk knippe musikere rundt seg og laget bandet The Comosmolodic Orchestra: saksofonist Kjetil Møster (Datarock, Røyksopp, Møster!), trompetist Per Jørgensen (Jøkleba), sanger og effektmaker Marie Kvien-Brunvoll (Building Instrument), bassist Ole-Morten Vågan (Trondheim Jazzorkester), og trommeslager Kåre Opheim (Real Ones).  

Musikken ble opprinnelig skrevet som et bestillingsverk til Vossajazz 2016, og resulterte i det kritikerroste albumet «Utopian Tales» som kom i fjor.

Urheim tar oss med på en særegen musikalsk utflukt der de seks musikerene virkelig får blomstre med sine særpreg og bidrar til en elektroakustisk lytterfest, både atmosfærisk og groovy. Her nikkes det flittig til Pink Floyd, Can og den elektriske Miles Davis, så vel som Harry Partch og Eivind Groven.  «Musikken forundrer og forbløffer, den er gnistrende original» skrev Fredrik Wanderup i Dagbladet om den forrige plata, men den beskrivelsen passer også på dette prosjektet.

Billetsalg i døren: 250/200

Dørene stenges ved konsertstart

Konserten arrangeres i samarbeid med Haugesund Billedgalleri, Sildajazz v/Bjarne Dankel og plateselskapet HUBRO.

View Event →
VERNISSASJE - Marit Roland og Lars M. Aurtande
Jan
12
6:00 PM18:00

VERNISSASJE - Marit Roland og Lars M. Aurtande

H A U G E S U N D   K U N S T F O R E N I N G

12.1.-11.2.2018

Haugesund Kunstforening inviterer til årets første utstillinger med Marit Roland (sal 1) og Lars M. Aurtande (sal 2). Velkommen til utstillingsåpning i Haugesund Billedgalleri fredag 12. januar kl. 18.00.

 Marit Roland             Paper Drawing #24

Sal 1

Paper Drawings er en serie i forlengelse av Marit Rolands tidligere tradisjonelle tegnpraksis. De stedsbaserte installasjonene danner skulpturelle tegninger i rom og er en forskyvning av papirets rolle i et tegneunivers. Verkene har tredimensjonal form med skulpturelle trekk, men kunstneren fastholder at dette er tegning.

«Jeg tegner med istedenfor på papiret», sier Marit Roland.

Serien Paper Drawings tar utgangspunkt i enten arkitekturen eller i rommets små detaljer som f.eks. en stikkontakt. Deretter begynner kunstneren å tegne i rommet ut i fra et intuitivt utgangspunkt; noen ganger på veggen, andre ganger på gulvet eller hengende fra taket. Hver bevegelse er med på å skape verkene, fra kaotiske slåsskamper hvor papiret nesten brister, til stødige repetitive handlinger. Fra store installasjoner som er preget av høyt fokus og repetisjon til mindre øyeblikkstegninger der kraften fra bestemte håndtrykk bestemmer tegningens form.

Det er en performativ og krevende prosess å sette opp et nytt verk ved de respektive visningsstedene. Paper Drawings er forgjengelig og kan ikke flyttes på i sin helhet. Det kan lages på nytt, men vil aldri kunne vises identisk på to steder. Etter endt utstilling blir verket resirkulert og papiret får et nytt liv etter sin tid som kunst.

For kunstneren oppstår det en ambivalens i det å gi slipp på noe som har krevd så stor dedikasjon: «Jeg ser verkene tilintetgjøres, men opplever parallelt en stor frihet i det å jobbe på denne måten. Og jeg lar meg fascinere over at noe så trivielt som en papirrull kan bli verdifull, for deretter å bli nærmest ubetydelig igjen», sier Marit Roland.

 Marit Roland (f. 1981 i Kristiansand) bor og arbeider i Oslo. I 2012 fullførte hun en mastergrad ved

Kunstakademiet i Trondheim (NTNU). Samme år ble hun tildelt Sparebanken Pluss og Sørlandets Kunstmuseums kunstnerpris for serien Paper Drawings. Hun har hatt en rekke separatutstillinger ved blant annet Blaafarveværket, Nyfossum (2017), Møre og Romsdal Kunstnersenter (2016), Museo D’Arte Contemporanea Villa Croce i Genova (2014), Tromsø kunstforening (2013) og Kristiansand Kunsthall (2013), samt deltatt i en rekke gruppeutstillinger, som ved Las Francesa i Valladolid (2017), Prosjekt Normanns (2016), Sørlandet Kunstmuseums jubileumsutstilling (2015), Høstutstillingen (2014) og Norsk Skupturbiennale (2013).

Utstillingen er støttet av Kulturrådets Utstillingsstipend.

Lars M. Aurtande       You Dig the Nature

Sal 2

 Lars M. Aurtandes kunstneriske virksomhet har ført ham inn i et univers han selv sammenligner med et ukjent skoglandskap. På skogbunnen mellom greiner og planter åpner det seg en verden som avdekker dyr og fabelvesener i sterk konflikt med robotlignende maskiner. Denne visjonen har referanser og paralleller til hans egen oppfattelse av verden som en arena full av krig og konflikter. Aurtande er spesielt fascinert av konfliktene, likhetene og kontrastene mellom naturen og det menneskeskapte. Aurtandes visjoner er ingen dommedagsprofeti, snarere er det hans måte å kommentere eller sette spørsmålstegn ved virkeligheten med humoristiske virkemidler.

Aurtande vil synliggjøre «skjønnheten i det stygge» eller «styggheten i det skjønne». Kunstneren har alltid vært tiltrukket av eventyr, fabler og andre visuelle historiefortellinger. Det er avgjørende å lage bilder som vekker undring og som har evnen til å innebære flere mulige utfall – sett fra betrakterens synspunkt. Det er også viktig at bildet ikke bare speiler øyeblikket, men får betrakteren til å reflektere over hva som har skjedd og hva som kommer til å skje videre.

Arbeidene er utført som silketrykk, eller direkte utført på papir med sort tusj – uten noen som helst form for skissearbeid. Aurtande begrunner dette med at han ikke ønsker noen form for selvsensur i prosessen slik at ideer og motiver får fritt utløp.

Lars M. Aurtande (f. 1973, bosatt Nesoddtangen) har en bachelor i visuell kommunikasjon og illustrasjon fra Kent Institute of Art & Design. Siden debuten i 2006 har han hatt en rekke separatutstillinger og gruppeutstillinger. I løpet av 17 år har han hatt drøyt 1500 illustrasjoner på trykk med stort og smått. Han har arbeidet for alle de største norske forlagene; Cappelen Damm, Gyldendal, Aschehoug og Samlaget, og for flere mindre forlag. Han er blitt nominert til flere priser for sine illustrasjoner og i 2005 fikk han gull- og sølvmedalje for beste magasinillustrasjon i henholdsvis Medebedriftenes Landsforening og Society of Newspaper Design/Scandinavia.

 

View Event →