Back to All Events

LYD #26

LYD #26 Erlend Apneseth

Mandag 20.10.2014 kl 20.00 (dørene åpner 19.30 og stenges ved konsertstart)
Haugesund Billedgalleri

Erlend Apneseth (24) er en utøver som står trygt plantet med begge beina i den norske tradisjonsmusikken, men som samtidig improviserer og søker nye uttrykk – hele tiden med klangene fra hardingfela og folkemusikken som utgangspunkt. Debutalbumet “Blikkspor” som kom i fjor bestod både av inspirerte improvisasjoner og kraftfulle tolkninger av slåtter.

Apneseth er født og oppvokst i Jølster i Sunnfjord, der han gikk i lære hos Sigmund Eikås.

Erlend er såkalt elitespelmann, og stiller i A-klassen under Landskappleiken. Under fjorårets landskappleik spilte han seg til finalen og fikk tildelt Fureprisen – en talentpris for musikere under 25 år. Erlend har studert ved Ole Bull Akademiet på Voss og gått i lære hos Håkon Høgemo. Etter å ha blitt leid inn som komponist og musiker av Carte Blanche oppdaget for alvor Erlend improvisasjon og har etter det gått dypt inn i feltet. Han har samarbeidet med blant andre trompetist Arve Henriksen, sanger Margit Myhr og strupesanger Torgeir Vassvik.

Billetter selges i døra og koster 200/ 100 / 50
LYDkafé i foajéen før og etter konserten

Earlier Event: October 18
KULTURNATT 2014
Later Event: October 28
KUNSTpause