Back to All Events

LYD #35 Terje Isungset og Arve Henriksen

World of Glass

Mandag 7. desember kl 20.00 - dørene åpner 19.30
Sted: Haugesund Billedgalleri

Med konsert nummer 35 i konsertserien LYD avlutter vi konsertrekke på spektakulært vis -  både musikalsk og visuelt. Perkusjonist Terje Isungset og trompetist Arve Henriksen (Supersilent) er to av Norges mest originale og fremgangsrike improvisasjonsmusikere. Perkusjonist Isungset er kanskje mest kjent for sine iskonserter, mens trompetist Henriksen har vunnet en rekke høythengende priser, gitt ut plater på ECM og Rune Grammofon, og samarbeidet med alt fra Odd Nordstoga og David Sylvian til John Paul Jones fra Led Zeppelin. På konserten i Billedgalleriet spiller de på nyutviklede glassinstrumenter laget spesielt for dem. I 2009 begynte 15 estiske glasskunstnere arbeidet med å lage nye instrumenter av glass. De ble oppfordret til å bruke fri fantasi men konsulterte med tradisjonelle instrumentmakere for nøkkelkvaliteter som å lage munnstykke, måter å feste strenger og praktiske spørsmål om stemming i ulike toner. 

Etter to år med prøving og feiling inviterte de Terje Isungset og Arve Henriksen til å prøve ut instrumentene. Noe ble forkastet, riktignok som fin glasskunst, men uten musikalsk funksjonalitet, mens andre ble videreutviklet. Noen fikk hull for å kunne lage flere toner og noen ble pusset tynnere for å resonnere mer. Så fulgte en konsertserie i 2011 i forbindelse med at Tallinn da var Europeisk Kulturhovedstad. Konsertene blir omtalt i særs positive ordlag. I fjor slapp de en plate, hvor mye av materialet stammer fra konsertserien i Tallinn. Vi gleder oss til en unik konsertopplevelse i Billedgalleriet.

Pressebilder: https://www.dropbox.com/sh/ihnbtnw4gacv3sk/AAAbYCpmOK0q7X4fuLH-EGgLa?dl=0

• Billetter selges i døren: 200,–/100,–/50,–
• Ytterdøren låses ved konsertstart.
• Konsertserien LYD arrangeres med støtte fra Norsk Kulturråd og Lars AS.