Back to All Events

Triokonserten - Munorensemblet

Triokonserten

Haugesund Billedgalleri, torsdag 12. februar, kl. 19:30
Bill: 150,-/100,-
Billetter kan kjøpes i døra.

Tre av musikerne i Munorensemblet blir besetningen i en klavertrio. Det er pianist Marina Johansson, fiolinist Bernhard Gismervik og cellist Tobias Tellmann. Trioen presenterer to av de virkelig berømte klavertrioene. 

Program:
Mendelssohns klavertrio i d-moll har en stor plass i klavertriorepertoaret. Det er en lys og svært vakker musikk man bare må bli glad i enten man er lytter eller utøver. Trioen er fra 1839 da Mendelssohn var 30 år. Trioen bygges opp fra det lyriske over til det energiske og bølger fram mellom disse punktene. Mendelssohn var en overskuddskomponist, musikken hans formelig sprudler av gårde eller den bretter seg ut i all sin prakt. 

Som en stor kontrast får vi høre Sjostakovitsj klavertrio nr 2. Det er kanskje det mest uttrykksfulle og intense som er skrevet for klavertrio. Trioen er fra 1944 og springer ut av både nasjonal og personlig tragedie. Den ble skrevet til minne om Sjostakovitsj nærmeste venn, Ivan Sollertinsky, musikkskribent og musikkritiker. Tapet var et svært hardt slag for Sjostakovitsj.

Men trioen går langt utover det personlige. Det er en beskrivelse av noe ufattelig trist og sårt og samtidig en illustrasjon på onde og destruktive krefter og de store tragediene og redslene krigen førte med seg.Earlier Event: February 9
LYD #29
Later Event: February 20
VERNISSASJE - alle hjertelig velkommen!