Back to All Events

LYD #31

LYD #31 FRODE HALTLI

Haugesund Billedgalleri, 20. april kl 20.00

Akkordeonisten Frode Haltli har gjestet Konsertserien LYD en gang før, den gang som medlem av den unike samtidsmusikktrioen Poing. Nå har vi invitert ham tilbake for å avslutte konsertserien for sesongen. Han har lovet å spille et ganske åpent program, med en blanding av egne komposisjoner og improvisasjoner. Frode er den type som tilsynelatende uten store anstrengelser beveger seg mellom forskjellige sjangere og musikkformer. Frode åpner med sin overbevisende musikalitet dørene inn til musikalske landskap som er ubevendrede for mange.

Han har duoer med både folkemusiker Gjermund Larsen og med jazzmusiker Trygve Seim, han er en dyktig improvisatør, men aller mest kjent er han for sine tolkninger av samtidsmusikk og nyskrevne verker. Komponister som Sam Hayden, Rolf Wallin, Hans Abrahamsen og Bent Sørensen har skrevet verker spesielt til ham. Frode har også virket som komponist, blant annet til CD-en Passing Images (ECM 2007) og til teaterforestillingen Vid din sida (Teater Innlandet 2011). Sammen med Maja S.K. Ratkje lagde han musikken til Elfriede Jelineks hørespill Neid (Bayerische Rundfunk, 2011).

Haltli fikk en Spellemannspris for debutalbumet "Looking on Darkness" som ble utgitt på ECM i 2003. Senere har han bl.a. gitt ut et kritikerrost album med Arne Nordheims komplette verker for akkordeon, sammen med bl.a. Kringkastingsorkesteret.

I 2014 utgav han det Spellemann-nominerte soloalbumet "Vagabonde Blu" med tolkninger av Nordheim, Clementi og Sciarrino.

Dørene åpner 19:30 - Konsertstart 20:00. Ytterdøren låses ved konsertstart.

Billetter: 200/100

Konsertserien LYD støttes av Norsk Kulturråd og Lars AS

 

Earlier Event: April 18
FESTAFTEN Fartein Valen-festivalen
Later Event: April 25
Kulturskolen - støttekonsert