Back to All Events

LYD #38/Berit Opheim -konsert

LYD # 38

Berit Opheim - Tre vakre vener

Mandag 4. april kl 20.00 - dørene åpner 19.30
Sted: Haugesund Billedgalleri

Berit Opheim - vokal og forteller
Regi: Leif Stinnerbom

"Tre vakre vener" er en konsertforestilling som er bygget på folkesanger og personlige fortellinger rundt Margreta Opheim (Voss), Olav Fletre (Voss), og Ragnar Vigdal (Sogn). Disse tre flotte kvederene er Opheims tre hovedkilder, og var personer hun tilbrakte mye tid sammen med. 
Selv beskriver Berit Opheim "Tre vakre vener" som en soloforestilling for én stemme som formidler tre stemmer fra eldre tid og farger fra vår samtid.

Berit Opheim er utdannet ved Bergen Musikkonservatorium (1987–90) og Norges musikkhøgskole (1990–92), og har siden 1992 arbeidet ved Ole Bull-akademiet på Voss, samt hatt engasjement hos NTNU og Norges musikkhøgskole. Opheim var frontfigur i Orleysa (flere utgivelser), solist i Bergen Domkantori (utgivelse 1990). Opptak av kveding fra Urnes stavkirke resulterte i hennes debut Eitt steg (NorCD, 1996) som ga Spellemannprisen-nominasjon. I trioen «BNB» har hun siden 1998 spilt med fiolinist Nils Økland og Bjørn Kjellemyr bass. De ga ut Ein song for dei utsungne stunder (2L, 2005) med egne komposisjoner.

Hun var solist i bestillingsverket til Dei nynorske festspela 2006, Ny rørsle av Karl Seglem. Hennes andre egne utgivelse er Den blide sol (NorCD, 2007) med organist Sigbjørn Apeland i opptak fra Voss kirke. De siste årene har hun vært fast medlem i vokaltrioen Trio Mediæval.

Konsertserien LYD arrangeres med støtte fra Norsk Kulturråd og Lars AS