Back to All Events

Musikkforedrag om Lorentz O. Reitan - en av grunnleggerne av Haugesunds musikkliv

Er du etterkommer etter L.O. Reitan? Eller interessert i Haugesunds musikkliv rundt 1900?

Det handler om L.O. Reitan (Lorentz Oluf), født i Skogn i Nord-Trøndelag i 1834 og død i Haugesund i 1906. Han var organist i Levanger kirke, Avaldsneskirken og i Skåre kirke. I Haugesund virket han i tillegg som musikklærer i ulike instrumenter og som dirigent for kor og orkestre. Han etterlot seg to barnekull og i Haugesund finnes mange etterkommere.

Inger Elise Reitan har i en årrekke samlet kunnskaper om denne personen som er hennes oldefar og som omtales som en som ”var med og grunnla Haugesunds musikkliv”. Hvem var han og hva brakte han med seg? Hvordan var musikklivet han virket i? Og hvilken musikk var det som ble spilt i et musikalsk Haugesundshjem på den tiden?

Den 8. august 2017 kl 18.00 inviterer vi til en samling i Haugesund Billedgalleri med et musikalsk foredrag om L. O. Reitan.

Inger Elise Reitan vil fortelle, spille musikk fra L.O.Reitans håndskrevne notebok og vise bilder. Brødrene Øyvind og Lorentz Reitan medvirker på fløyte. Etter foredraget blir det et sosialt samvær med enkel bevertning. Arrangementet avsluttes, for dem som ønsker det, med en tur til hans grav på Christine Elisabeths Gravlund.

Arrangementet er åpent for alle interesserte.

Det blir en inngangsbillett for å dekke utgifter.

Kirsten Mikkelsen
Epost: kirstenm44@gmail.com
Tlf. 902 09 416

Inger Elise Reitan
Epost: inger.e.reitan@nmh.no
Tlf. 41 42 07 50

Earlier Event: July 26
PODIUM-festivalen 2017
Later Event: August 20
VERNISSASJE - Tore Hansen