Back to All Events

Stein Urheim - The Cosmolodic Orchestra

Konsertserien LYD (bonuskonsert)

Dørene åpner kl 19.30. Konsertstart kl 20.00

Etter 7 år og femti konserter ble Konsertserien LYD lagt ned før jul i fjor, men én konsert som allerede var på blokka da nedleggelsen var et faktum lot seg ikke stoppe. Dermed er det duket for en svært eksklusiv bonuskonsert. Stein Urheim og hans Cosmolodic Orchestra hadde rett og slett så lyst til å spille i Haugesund at et samarbeid med Sildajazz kom i stand slik at konserten blir gjennomført selv om konsertserien offisielt har gått inn i historien.  Etter tre kritikerroste soloalbum har den Spellemann-nominerte gitaristen Stein Urheim (The Last Hurrah, Erlend Apneseth, Stein & Mari) samlet et fantastisk knippe musikere rundt seg og laget bandet The Comosmolodic Orchestra: saksofonist Kjetil Møster (Datarock, Røyksopp, Møster!), trompetist Per Jørgensen (Jøkleba), sanger og effektmaker Marie Kvien-Brunvoll (Building Instrument), bassist Ole-Morten Vågan (Trondheim Jazzorkester), og trommeslager Kåre Opheim (Real Ones).  

Musikken ble opprinnelig skrevet som et bestillingsverk til Vossajazz 2016, og resulterte i det kritikerroste albumet «Utopian Tales» som kom i fjor.

Urheim tar oss med på en særegen musikalsk utflukt der de seks musikerene virkelig får blomstre med sine særpreg og bidrar til en elektroakustisk lytterfest, både atmosfærisk og groovy. Her nikkes det flittig til Pink Floyd, Can og den elektriske Miles Davis, så vel som Harry Partch og Eivind Groven.  «Musikken forundrer og forbløffer, den er gnistrende original» skrev Fredrik Wanderup i Dagbladet om den forrige plata, men den beskrivelsen passer også på dette prosjektet.

Billetsalg i døren: 250/200

Dørene stenges ved konsertstart

Konserten arrangeres i samarbeid med Haugesund Billedgalleri, Sildajazz v/Bjarne Dankel og plateselskapet HUBRO.

Earlier Event: January 26
VERNISSASJE - ARTung
Later Event: February 4
FAMILIEVERKSTED