Back to All Events

Sommerutstillingen 2018 - utvalg fra samlingen


  • Haugesund Billedgalleri 4 Erling Skjalgssons gate Haugesund, Rogaland, 5523 Norway (map)

Samarbeidet med Karmsund folkemuseum og Museet i Dokken fortsetter også denne sommeren, og for prisen av én billett får du inngang på hele tre museer. Bruk sommeren i Haugesund sentrum aktivt – besøk museene!

Sommerutstillingen 2018 - utvalg fra samlingen (sal 1 og sal 2)

Velkommen til en sommerutstilling med mange av våre mest populære lokale hjemstavnsmalerier og grafikk med mye humor og varme. I sommermånedene disponerer kunstmuseet hele kunstanlegget og vi benytter som alltid anledningen til å hente fram kjente og ukjente skatter fra magasinene. I sal 1 har vi funnet fram flere av våre mest populære hjemstavnsmalerier, akvareller og litografi. Alle med sommerlige motiver og malt av kunstnere med tilknytning til Vestlandet.  I sal 2 har vi satt sammen et utvalg grafiske arbeider og akvareller, der mennesker og dyr, fantasi og humor, mellommenneskelig varme og kjærlighet står i sentrum.

Vi nordboere ønsker oss alltid lyse og varme somre, med blikkstille hav, frodige landskap og lange, late feriedager. Billedkunstnerne setter tydeligvis også pris på sol og varme. Haugesunderen Ole Frøvig (1877-1951) endret koloritten sin fullstendig, fra brunlige jordfarger til lyse pastellfarger på studieturen sin til Italia, i 1932. Maleriet «Haraldstøtta» malt i 1912 er også holdt i en lys og lett sommerpalett. Til og med svart/hvitt-kunstneren Trygve Goa (1925-2013) har tatt pastellfargene i bruk, i et sommerlig landskapsmotiv fra Tyskland.

Flere mener å se slektskap med Lars Hertervig i Stavangerkunstneren Erling Hodne (f. 1919) sine arbeider. Hodne var sterkt knyttet til sitt hjemlige miljø. I likhet med Ole Frøvig var han en utpreget hjemstavnsmaler. Han fanget inn det vibrerende lyset over Jæren og den høye himmelen opptar en stor del av Jæren-bildene hans. Maleriet «Perlemorsskyer» fra 1972 formelig dirrer av lys og varme. Slik husker vi vel alle barndommens somre….?

God fornøyelse og en riktig god kunstsommer ønskes deg fra Haugesund Billedgalleri!

Andre utstillinger
I Kraftsalen og Otto Johannessen-salen presenteres innkjøp og gaver i årene 2012-2014. I Grafikksalen vises en utstilling av kunst på papir, med nålevende Haugalandskunstnere. I Meling1 kan du se utstillingen «Jorden rundt – med Tjørhom-samlingen», og i Meling2 vises deler av norsk kunsthistorie med arbeider av bla. Knut Baade, Fredrik Kolstø, Ole Frøvig, Nikolai Astrup, Bernt Tunold, Magnus Gjertsen og Eva Synnestvedt m.fl.

Åpningstider
Haugesund Billedgalleri viser sommerutstillingene fra og med fredag 8. juni. Utstillingsperiode: 08.06-05.08.2018. Åpent hver dag kl. 12-15 (mandager lukket).

Aktiviteter for barn og voksne
Ta gjerne barna med på museumsbesøk i sommer! Gratis inngang for alle barn! Familieaktiviteter med KAPLA-byggesett, kunstskattejakt, puslespill for de minste m.m..

Gallerikafé og Museumsbutikk
I Gallerikafeen kan du slappe av med en deilig kopp Nespresso kaffe eller økologisk te. Vi har også økologisk iskrem fra ISROSA og deilige sjokolade-brownies. Vi har gratis trådløst internett og en lang rekke spennende kunst- og kulturtidsskrift du kan lese i. Ta også en titt i museumsbutikken vår, vi har spesielle gaveartikler og egenproduserte varer, kunstkort og mange fine suvenirer for store og små.

Gjør et museumskupp i sommer – besøk tre museer til prisen av ett!

I sommer kan du besøke tre museer i Haugesund sentrum for prisen av ett! Karmsund folkemuseum, Dokken museum og Haugesund Billedgalleri inviterer til unike museumsopplevelser for store og små. Bruk sommeren i sentrum aktivt – besøk museene!

I sommer koster det kr. 50,- for voksne og kr. 30,- for honnør/student. Barn går gratis. Billetten du kjøper varer i to dager og kan benyttes på alle de tre museene.

Åpningstider 25.6-5.8.2018:
Karmsund folkemuseum: 25.6-12.8.2018 kl. 10-14 (mandag-fredag)
Friluftsmuseet i Dokken: 25.6-12.8.2018 kl. 11-16 (søndag- fredag)
Haugesund Billedgalleri: 25.6-5.8.2018 kl. 12-15 (tirsdag-søndag)

Billettpris:
Voksne kr. 50,-, Honnør/student kr. 30,-, Barn gratis. Billetten stemples med dato og varer i to dager.

PODIUM-festivalen – sommerens klassiske musikkfestival i Haugesund Billedgalleri

PODIUM-FESTIVALEN (Haugesund Internasjonale Kammermusikkfestival) 25. -29. juli 2018. Klassisk musikk med unge, fremadstormende musikere fra hele verden. Hold av siste langhelg i juli 2018 for PODIUM-festivalen! www.podiumfestivalen.no

Earlier Event: May 31
KUNSTSUPPE - Nikolai Astrup
Later Event: July 25
PODIUM-festivalen 2018