Back to All Events

FILMFESTIVALUTSTILLINGEN 2018 - MAGNE FURUHOLMEN

  • Haugesund Billedgalleri 4 Erling Skjalgssons gate Haugesund, Rogaland, 5523 Norway (map)

Haugesund Kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri har gleden av å invitere til vernissasje søndag 19. august kl. 18.30. Årets filmfestivalutstiller MAGNE FURUHOLMEN er til stede. Utstillingen åpnes av fylkesordfører i Rogaland; Solveig Ege Tengesdal. Musikalsk innslag ved fiolinist Megumi Tokosumi. Forfriskninger. Alle hjertelig velkommen!

Magne Furuholmen (f. 1962) debuterte som billedkunster i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med arbeider utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brazil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing, for å nevne noen. Som billedkunstner arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker og i de senere år som skulptør.

Til utstillingen i Haugesund har han med seg nye tresnitt og skulptur.

I 2016 ble Furuholmens hittil største oppdrag; Imprints, en skulpturpark med 70 tonn keramiske skulpturer offisielt åpnet i Aker-kvartalet på Fornebu. Fjoråret markerte også et større kunstnerisk samarbeid med HM Dronning Sonja, med utstillinger i Bergen, Trondheim og London, til inntekt for QSPA - The Queen Sonja Print Award. Furuholmen ble tildelt prisen for ‘Beste grafiske arbeid’ ved Høstutstillingen i 1996. Hans verk er innkjøpt av Norsk Kulturråd og han er representert ved en rekke offentlige og private institusjoner, inkludert Bibliotheke National de France, og Kupferstichkabinett Staatliche Museen zu Berlin.

Furuholmen er styreleder for Festspillene i Bergen, og har aktive styreverv i HM Dronning Sonjas internasjonale grafikk-stiftelse, QSPA, samt i Snøhetta Design. Han har tidligere vært styreleder for Norske Grafikere, og ble i 2012 tildelt St. Olavs Orden, ridder av 1. klasse, for sin innsats for norsk kultur.

Les utstillingskatalogen med tekst av kurator Åse Kamilla Aslaksen her

Den årlige Filmfestivalutstillingen er Kunstforeningens mest profilerte utstilling, og blir til gjennom et samarbeid med Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri.

Åpningstider under Filmfestivalen: Hver dag kl. 10-19 (mandag 20.8-torsdag 23.8).
Ordinære åpningstider fra og med fredag 24.8.

Velkommen!