H A U G E S U N D    K U N S T F O R E N I N G
17.3 - 23.04.2017

katharina zahl fagervik      Sal 2           

jordminne

Haugesund Kunstforening inviterer til utstillinger med Kirsti van Hoegee (sal 1) og Katharina Zahl Fagervik (sal 2). Velkommen til utstillingsåpning i Haugesund Billedgalleri fredag 17. mars kl. 18.00.

Katharina Zahl Fagervik (f. 1977) er fra Helgeland, utdannet ved Vestlandets Kunstakademi i Bergen, og Statens Kunstakademi i Oslo. Hun arbeider hovedsakelig innen maleri, tegning og collage.

Bildene til utstillingen i Haugesund Kunstforening kretser rundt det organiske, og med mennesket og planter i naturen som overbyggende motivkrets. Zahl Fagervik oppfatter blikket vårt på naturen som sterkt personlig, og preget av samtiden. Naturen kan mer eller mindre sees uforandret gjennom flere hundre år, og tidsperspektivet på store forandringer i naturen går over tusenår.

Der utviklingen strekker seg over lange tidsperioder, har derimot blikket vårt på naturen forandret seg hurtig på bare få generasjoner. Fra et oppdager/utforskerblikk, hvor kontinenter skal kartlegges og natur kultiveres, til miljøperspektivet vi har i dag, hvor vi knapt kan tenke på natur uten å berøre den globale oppvarmingen, og utrydningstruede arter.

I serien “Jordminne” er bildene todelte med skarpe kontraster og sceneskifter mellom under- og overflaten. Hvor det på overflaten skildres ro og skjønnhet, kan det som befinner seg under overflaten virke mer forstyrrende. Plantene er beskrevet med et tverrsnitt av jorda de vokser i, og kan, med sin flate natur, estetisk minne om naturvitenskaplige illustrasjoner.

 

Fotodokumentasjon: Haugesund Kunstforening/Gunvor Saltvik