H A U G E S U N D    K U N S T F O R E N I N G
6.1-5.2.2017

KRISTIN SÆTERDAL  Sal 1           

looming in space

Fra Sci-fi, tegneserie- og spill-estetikk utført i tradisjonell billedvev, til skulpturelle hverdagshelter og lys- og skyggespill-installasjoner. Haugesund Kunstforening starter det nye året med utstillinger av Kristin Sæterdal (billedvev) i sal 1 og Gisle Harr(skulptur, skisser og collager)/Jannicke Lie (installasjon) i sal 2. Velkommen til utstillingsåpning i Haugesund Billedgalleri fredag 6. januar kl. 18.00.

Kristin Sæterdal                            Looming in Space
Sal 1

Kristin Sæterdal (f. 1963, Oslo) viser store scenografiske billedtepper med motiver inspirert av Sci-fi og populærkulturen. Motivene tar for seg situasjoner som kommenterer spørsmål i samfunnsutviklingen: -Hvem er det som kontrollerer teknologien, er den vår nye religion og kan den redde oss fra global oppvarming og miljøkatastrofer?

Kunstneren utelater superhelter, tekst og andre tydelig narrative elementer fra motivene, men av og til kan det være en skikkelse i bakgrunnen. Det er omgivelsene, arkitekturen, teknologien, landskapet, som i vesentlig grad danner motivet. Sæterdal håper at publikum kan oppleve seg selv som ”superhelten” og ta del i verket.

Kristin Sæterdal har utdannelse fra blant annet Høgskolekandidatur Billedvev form og farge, Høgskolen i Oslo og Arkitekthøgskolen i Oslo. Hun har hatt separatutstillinger på bla. Galleri Format, Nordnorsk Kunstnersenter og RAM Galleri. Hun er representert i en rekke samlinger som Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Utenriksdepartementet.

For mer informasjon om Kristin Sæterdal: http://www.kristinsaeterdal.com

Fotodokumentasjon: Gunvor Saltvik