H A U G E S U N D    K U N S T F O R E N I N G
18.9-11.10

Laila evensen         Sal 2  

apparently.......

Haugesund Kunstforening har gleden av å invitere til åpning av separatutstillingen «Apparently.......» (bilder, installasjon, video) av Laila Evensen. Velkommen til vernissasje fredag 18. september kl. 18.00 i Haugesund Billedgalleri.

Laila Evensen (f. 1975) arbeider som kunstner i Haugesund og Berlin. Hun fullførte en Bachelor i Fine Art ved University of Lincolnshire and Humberside, UK, i 2001 med hovedvekt på fotografi og film/video installasjon. 

Arbeidet hennes omhandler forskjeller mellom personlig kontra kollektiv opplevelse av rom/sted relatert til fri bevegelse, individuelt uttrykk, og navigasjon i hverdagen. 

Evensen arbeider ofte i serier på 7. Hun lager systemer/oppdelinger og bruker tallet 7 som en guide for sammensetninger, materialistisk sett, så vel som på et mer teoretisk nivå. Tallet 7 symboliserer livets syklus, og er det tallet som står for kreativitetens helhet. 

Kunstneren benytter figurer i forskjellige former og/eller objekter som symboliserer mennesket, disse skaper fundamentet og er utgangspunktet for hennes kreative prosess. I Kunstforeningen vil Evensen blant annet stille ut bilder/installasjoner, skulptur og fotografi. De små figurene presenteres i en rekke kombinasjoner. Lek og humor er viktige komponenter, med en undertone av mer alvorlige tanker, visjoner og spørsmål. 

Evensen har de siste 15 årene vist arbeider i inn- og utland, så vel som vært aktiv som produsent og kurator i England, Norge og Tyskland.  http://lailaevensen.wordpress.com/

Fotodokumentasjon: Gunvor Saltvik