H A U G E S U N D    K U N S T F O R E N I N G
12.1 - 11.2.2018

LARS M. AURTANDE                  YOU DIG the nature           

tegning, silketrykk

Haugesund Kunstforening inviterer til årets første utstillinger med Marit Roland (sal 1) og Lars M. Aurtande (sal 2). Velkommen til utstillingsåpning i Haugesund Billedgalleri fredag 12. januar kl. 18.00.

Lars M. Aurtandes kunstneriske virksomhet har ført ham inn i et univers han selv sammenligner med et ukjent skoglandskap. På skogbunnen mellom greiner og planter åpner det seg en verden som avdekker dyr og fabelvesener i sterk konflikt med robotlignende maskiner. Denne visjonen har referanser og paralleller til hans egen oppfattelse av verden som en arena full av krig og konflikter. Aurtande er spesielt fascinert av konfliktene, likhetene og kontrastene mellom naturen og det menneskeskapte. Aurtandes visjoner er ingen dommedagsprofeti, snarere er det hans måte å kommentere eller sette spørsmålstegn ved virkeligheten med humoristiske virkemidler.

Aurtande vil synliggjøre «skjønnheten i det stygge» eller «styggheten i det skjønne». Kunstneren har alltid vært tiltrukket av eventyr, fabler og andre visuelle historiefortellinger. Det er avgjørende å lage bilder som vekker undring og som har evnen til å innebære flere mulige utfall – sett fra betrakterens synspunkt. Det er også viktig at bildet ikke bare speiler øyeblikket, men får betrakteren til å reflektere over hva som har skjedd og hva som kommer til å skje videre.

Arbeidene er utført som silketrykk, eller direkte utført på papir med sort tusj – uten noen som helst form for skissearbeid. Aurtande begrunner dette med at han ikke ønsker noen form for selvsensur i prosessen slik at ideer og motiver får fritt utløp.

Lars M. Aurtande (f. 1973, bosatt Nesoddtangen) har en bachelor i visuell kommunikasjon og illustrasjon fra Kent Institute of Art & Design. Siden debuten i 2006 har han hatt en rekke separatutstillinger og gruppeutstillinger. I løpet av 17 år har han hatt drøyt 1500 illustrasjoner på trykk med stort og smått. Han har arbeidet for alle de største norske forlagene; Cappelen Damm, Gyldendal, Aschehoug og Samlaget, og for flere mindre forlag. Han er blitt nominert til flere priser for sine illustrasjoner og i 2005 fikk han gull- og sølvmedalje for beste magasinillustrasjon i henholdsvis Medebedriftenes Landsforening og Society of Newspaper Design/Scandinavia.

For mer informasjon om Lars M. Aurtande: http://www.aurtande.no/