H A U G E S U N D    K U N S T F O R E N I N G
20.2 - 23.3.2015

Margreta stølen                        Sal 2             

Good fortune

Haugesund Kunstforening har gleden av å invitere til åpning av to separatutstillinger. Lydskulptur, foto og tegning av Hebe Camilla Wathne og tegninger i store format ved Margreta Stølen. Velkommen til vernissasje fredag 20. februar kl. 18.00 i Haugesund Billedgalleri.

Margreta Stølen (f. 1980, Bergen/ Oslo) sine arbeider beskrives som usentimentale, hardtslående bilder, med en umiddelbar appell. Hun utfolder seg i store figurative og teknisk briljante arbeider.

Stølen er en billedlig historieforteller. Hun lager dystopiske og fragmenterte fortellinger fortalt gjennom tegninger. Hun er interessert i magiske og rituelle symboler, men hun er også interessert i hva vanlige ting symboliserer.

Det som ordinære ting kan symbolisere i ulike sammenhenger kan bli tolket som en inkarnasjon av traumer eller en skremmende hendelse. Selv om en opplevelse er fortidig, kan vi gjennomgå opplevelsen om og om igjen gjennom objektene. Det ubehagelige er blitt udødeliggjort og lever i tingene.

Til utstillingen i Haugesund Kunstforening har hun med seg ni tegninger.

Margreta Stølen er utdannet ved Central St. Martins i London (2004-2007). Hun har stilt ut arbeidene sine i England, Tyskland, USA og i Norge. Hun har hatt separatutstillinger bla. på Galleri Blunk i Trondheim (2012) og Sound of Mu Oslo (2012).

www.margretastolen.com

Utstillingen er støttet av Norske Kunstforeninger.

Fotodokumentasjon: Gunvor Saltvik