MÅNEDENS BILDE FRA TJØRHOM-SAMLINGEN

desember

Patrick huse: skigard, 1984, fargetresnitt,360 x 280 mm.

"Patrick Huse (f. 1941) debuterte på Høstutstillingen 1970 som tegner. I de fleste arbeidene fra midten av 70-årene anvendte han imidlertid en blanding av akvarell og blyant. I et figurativt, sterkt symbolladet billedspråk søkte han å avdekke underbevisste opplevelser og gi uttrykk for sjelelige tilstander.

Mot slutten av 1970-årene begynte han å arbeide for alvor også med litografi, og i den senere tid er det som grafiker han har gjort seg mest bemerket. En del av Huses grafiske produksjon er tematisk nær beslektet med de tidlige akvarell/blyant-arbeidene. Også atskillige av landskapene, som etter hvert er kommet til å oppta ham sterkt, har et drømmeaktig, visjonært preg. Han har videre utført en rekke malerier i olje, gjerne poetiske, litt trolske naturskildringer."

Patrick Huse er innkjøpt av bla. Nasjonalmuseet, Henie Onstad Kunstsenter, Norsk Kulturråd, Oslo Kommunes Kunstsamlinger, The Reykjavik Art Museum, Island, Hafnarborg Institute of Culture and Fine Art, Island, Drammen Museum for Kunst og Kulturhistorie og Haugesund Billedgalleri.

 

Kilde:

Sørensen, Bodil. (2013, 3. juli). Victor Patrick Huse. I Norsk kunstnerleksikon.
Hentet 1. desember 2015 fra https://nkl.snl.no/Victor_Patrick_Huse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015

Se månedens bilde

2014

Se månedens bilde