MÅNEDENS BILDE FRA TJØRHOM-SAMLINGEN

november

GUnhild vegge og lasse kolsrud (NO): Turgåere, 2000, fargetresnitt,305 x 330

Gunhild Vegge og Lasse Kolsrud har i lengre tid samarbeidet om en billedsyklus bestående av fargetresnitt, med nordmenns ihuga trang til utendørssysler som tema. Serien har de kalt «Kiempers Fødeland, utfoldelse i friluft». Humor og ironi på egne og andres vegne står sentralt i disse arbeidene som kaster skråblikk på ulike aspekter ved friluftslivet til alle årstider, i bygd og by.

Det er en omstendelig og tidkrevende prosess som ligger bak samarbeidet og framstillingen av motivene. Samtlige billedelementer blir skåret som klisjeer, innfarget og trykket for hånd slik at motivene bygges opp og trykkes del for del fram til ønsket resultat.

Vegge og Kolsrud har sin utdanning fra SHKS, Tegnerlinjen, Grafisk avdeling 1981-1985, diplom SHKS 1985 og 1986, og Lito, rader og boktrykk-klassen ved SHKS 1983-1985. De har en rekke separat- og gruppeutstillinger bak seg. De er innkjøpt av bl. a. Nasjonalgalleriet, Haugesund Billedgalleri, Norsk Kulturråd, Norsk Forening for Grafisk Kunst årsmappe, Nord-Trøndelag Fylkesgalleri, Norsk Skogbruksmuseum m.fl. Blant offentlige utsmykkingsoppdrag er Trondheim kommune, Horten kommune, St. Olavs Hospital, Levanger sykehus og Tynset kommune.

Kilde:

http://www.elverumkunstgalleri.no/categories/g-veggee-l-kolsrud/sort-by/3/?page=3

 

 

 

2015

Se månedens bilde

2014

Se månedens bilde