HAUGESUND KUNSTFORENING, DEN NORSKE FILMFESTIVALEN OG HAUGESUND BILLEDGALLERI

MAGNE FURUHOLMEN - FILMFESTIVALUTSTILLINGEN 2018

19.8 - 16.9.2018

Pressemelding: 25.4.2018 – Haugesund Billedgalleri

Haugesund Kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri har gleden av å presentere billedkunstneren Magne Furuholmen som filmfestivalutstiller i 2018.

Magne Furuholmen (f. 1962) er aktør på en rekke kulturelle arenaer, med bred internasjonal erfaring gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner. Gjennom 30 år i bandet a-ha har Furuholmen vært med på å sette Norges suverent største fotavtrykk i den internasjonale musikkbransjen.

Høyoppløselige bilder kan lastes ned fra festivalens side: https://filmfestivalen.no/pressebilder/filmfestivalutstilling/

Han debuterte som billedkunster i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brazil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing, for å nevne noen. Som billedkunstner arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker og i de senere år som skulptør.

I 2016 ble Furuholmens hittil største oppdrag; Imprints, en skulpturpark med 70 tonn keramiske skulpturer offisielt åpnet i Aker-kvartalet på Fornebu. Fjoråret markerte også et større kunstnerisk samarbeid med HM Dronning Sonja, med utstillinger i Bergen, Trondheim og London, til inntekt for QSPA - The Queen Sonja Print Award. Furuholmen ble tildelt prisen for ‘Beste grafiske arbeid’ ved Høstutstillingen i 1996. Hans verk er innkjøpt av Norsk Kulturråd og han er representert ved en rekke offentlige og private institusjoner, inkludert Bibliotheke National de France, og Kupferstichkabinett Staatliche Museen zu Berlin.

Furuholmen er styreleder for Festspillene i Bergen, og har aktive styreverv i HM Dronning Sonjas internasjonale grafikk-stiftelse, QSPA, samt i Snøhetta Design. Han har tidligere vært styreleder for Norske Grafikere, og ble i 2012 tildelt St. Olavs Orden, ridder av 1. klasse, for sin innsats for norsk kultur.

Den årlige Filmfestivalutstillingen er Kunstforeningens mest profilerte utstilling, og blir til gjennom et samarbeid med Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri.
Vi gleder oss til utstillingsåpningen i august!

Foto: Just Loomis

Mer informasjon om kunstneren: https://no.wikipedia.org/wiki/Magne_Furuholmen

Utstillingen åpner søndag 19. august og varer til 16. september 2018.

Kontaktpersoner:

Gallerileder Grethe Lunde Øvrebø på tlf. 52 74 41 80/ mobil: 90 88 16 65 eller e-post: grethe.lunde.ovrebo@haugesund.kommune.no

Festivaldirektør Tonje Hardersen på mobil: 928 30 559 eller e-post: tonje@kino.no

Informasjon om Den norske filmfestivalen finner du på www.filmfestivalen.no
Informasjon om Haugesund Billedgalleri/Haugesund Kunstforening: www.haugesund-billedgalleri.no

 

Med vennlig hilsen på vegne av Den norske filmfestivalen, Haugesund Kunstforening og Haugesund Billedgalleri

Grethe Lunde Øvrebø
Haugesund Billedgalleri