HAugesund Billedgalleri
31.3-06.08.2017

 

Portretter - på vandring i Rogaland (Otto Johannessen-salen)

Portrettgenren har lang historie, og selv om enkelte har hevdet at portrettet ikke lenger har de samme kunstneriske utviklingsmuligheter som tidligere, viser utstillingen at det fortsatt er en levedyktig genre og et tema med stort potensial. Med utvalget av kunstverk ønsker Rogaland fylkeskunstlag å vise både bredden i formspråk, teknikkvariasjoner innenfor høytrykket, samt motivtyper innenfor portrettet som genre. Utstillingen viser arbeider fra Tjørhom-samlingen, men er også supplert av 5 verk av kunstneren Tom Gundersen. Slik viser utstillingen både historisk og kunstnerisk bredde, fra begynnelsen av 1920-årene og fram til i dag. 

Samarbeid mellom Rogaland fylkeskunstlag og Haugesund Billedgalleri
Rogaland fylkeskunstlag har produsert utstillingen i samarbeid med Haugesund Billedgalleri. Vandreutstillingen er kurert i samarbeid med daglig leder Grethe Lunde Øvrebø. Tidligere har utstillingen "Snitt og Flate (2013) og Trygve Goa (2015) blitt vist i ulike kunstforeninger i Rogaland. De to utstillingene var svært forskjellige i uttrykk, men tok begge utgangspunkt i høytrykket som teknikk. Også denne gang er høytrykket fellesnevneren, (svart-hvitt, fargetresnitt, linoleumssnitt), men denne gangen er temaet portretter. 

Rogaland fylkeslag fortsetter det gode samarbeidet med Haugesund Billedgalleri, og alle bildene er utlånt fra galleriet. Utstillingen er kurert i samarbeid med daglig leder Grethe Lunde Øvrebø. 

Utstillingsvandring
Utstillingen åpnet i Sandnes kunstforening 7. august 2016. Deretter vil utstillingen være på vandring til utvalgte kunstforeninger i Rogaland; for å avsluttes i Haugesund Billedgalleri våren 2017. 

Formidling
I likhet med tidligere år, er det også til denne utstillingen laget et utstillingshefte med tekst, samt at det er utarbeidet et formidlingstilbud (omvisning og workshop).

Fotodokumentasjon: Haugesund Billedgalleri/Gunvor Saltvik