SMÅTRINNET

Å se på kunst sammen er spennende og morsomt!
Vi har alle vår oppfatning av det vi ser. Når vi ser på kunst legger vi fort merke til ting vi kjenner igjen. Farger og former taler til sansene. Kanskje ser vi noe vi ikke har sett før som får oss til å undres og tenke nye tanker. Kunsten utfordrer oss til å ta personlig stilling, ikke bare med hodet, men også med følelser og fornemmelser. - Glem rette og gale svar, det finnes ingen fasit til undringen. Vær nysgjerrig!

Påmelding
Dere er velkommen til å se en utstilling, ha en workshop og/eller spise matpakken deres hos oss. Påmelding til Haugesund Billedgalleri tlf. 52 74 41 80, senest en uke i forveien av besøket. Vi har åpent for skoleklasser hver dag fra kl. 08.30-15.00. Gratis inngang.

Formidlingsmateriell
Tilbud og formidlingsmateriell finner dere ved å klikke på linkene under:

Tilbud 2018
1. Skulpturtur i Byparken
«Skulpturtur i Byparken»
Byparken (kart)

2. På egenhånd i kunstmuseet
På egenhånd i kunstmuseet (veiledning)
Ole Frøvig - historien om en haugesundskunstner

For at elevenes besøk skal bli så hyggelig som mulig, er det viktig å merke seg følgende:
- Læreren har ansvaret for elevene under besøket på museet. Gruppen skal gå samlet og i følge med læreren.

- For å hindre skader på kunstverkene kan følgende ting IKKE tas med inn i utstillingene: Mat og drikke, paraplyer, sekker og større vesker og annet «løsøre». Gå rolig og vis hensyn overfor andre besøkende.

- Museets oppgave er blant annet å bevare kunstverkene for kommende generasjoner. Derfor er det ikke tillatt å berøre kunstverkene - fett og syre fra hendene våre kan gjøre store skader. Av hensyn til verkenes sikkerhet, er det ikke lov å lene seg inntil veggene i utstillingene. Det er lov å fotografere for eget bruk i utstillingssalene, men bruk av blits og stativ er ikke tillatt.

- Oppgi ved bestilling om det er behov for et sted å spise formiddagsmaten i løpet av besøket på museet. Matpakken kan spises i Gallerikafeen vår.

Vi ønsker dere et fint museumsbesøk!