HAUGESUND BILLEDGALLERI

29.09-20.10.2013

SNITT OG FLATE – UTVALGTE VERK FRA TJØRHOMSAMLINGEN


Professor Ola Tjørhom bygget i løpet av mange år opp den største private samlingen av høytrykk (tresnitt, linoleumssnitt og xylografier) her til lands. Med et ønske om å gjøre denne tilgjengelig for et bredt publikum, donerte han i 2008 tresnittsamlingen til Haugesund Billedgalleri. 

Utstillingen Snitt og Flate er ett av framstøtene i det videre arbeidet med å gjøre denne fremragende kunstsamlingen kjent for et større publikum i Rogalandsregionen. 

Snitt og Flate har fokus på svart-hvitt bildene i samlingen, med unntak av Zakarias’ røde verk som utgjør både en koloristisk og formatmessig kontrast. Ett av formålene med utstillingen har vært å belyse noe av den bredden som finnes innenfor svart-hvitt formspråket, samtidig som presentasjonen viser karakteristiske trekk ved den grafiske teknikken høytrykk. 

Utstillingen er en vandreutstilling arrangert i samarbeid med Rogaland Fylkeskunstlag og tilrettelagt av kunsthistoriker Hildegunn Guddal Svensson. Utstillingen har tidligere i år vært vist i Bryne Kunstforening, Sandnes Kunstforening og Karmøy Kunstforening, og vises nå i Kraftsalen i Haugesund Billedgalleri. 

For mer informasjon kontakt Haugesund Billedgalleri Tlf. 52 74 41 80, Vennlig hilsen Haugesund Billedgalleri v/ Grethe Lunde Øvrebø. E-mail: grethe.lunde.ovrebo(a)haugesund.kommune.no
 www.haugesund-billedgalleri.net

Snitt og flate PDF