Videregående skole

Opplev kunsten!

Påmelding
Dere er velkommen til å se en utstilling, ha en workshop og/ eller spise matpakken deres hos oss. Påmelding til Haugesund Billedgalleri tlf. 52 74 41 80, senest en uke i forveien av besøket. Vi har åpent for skoleklasser hver dag fra kl. 08.30-15.00. Gratis inngang.

For alles trivsel
For at elevenes besøk skal bli så hyggelig som mulig, er det viktig å merke seg følgende:

- Læreren har ansvaret for elevene under besøket på museet. Gruppen skal gå samlet og i følge med læreren.

- For å hindre skader på kunstverkene kan følgende ting IKKE tas med inn i utstillingene: Mat og drikke, paraplyer, sekker og større vesker og annet «løsøre». Gå rolig og vis hensyn overfor andre besøkende.

- Museets oppgave er blant annet å bevare kunstverkene for kommende generasjoner. Derfor er det ikke tillatt å berøre kunstverkene - fett og syre fra hendene våre kan gjøre store skader. Av hensyn til verkenes sikkerhet, er det ikke lov å lene seg inntil veggene i utstillingene. Det er lov å fotografere for eget bruk i utstillingssalene, men bruk av blits og stativ er ikke tillatt.

- Oppgi ved bestilling om det er behov for et sted å spise formiddagsmaten i løpet av besøket på museet. Matpakken kan spises i Gallerikafeen vår.

Vi ønsker dere et fint museumsbesøk!

Formidlingsmateriell
Tilbud og formidlingsmateriell finner dere ved å klikke på linkene under:

Tilbud 2017

1. «Blikk på høytrykk – bli kjent med Tjørhom-samlingen»
-Introduksjon
-Lærerveiledning

2. «Kunsten å fortelle – Lag din egen digitale fortelling inspirert av Tjørhom-samlingen!
-Introduksjon, lærerveiledning m.m.
-Se elevenes flotte, morsomme og tenksomme filmer! (www.digitaltfortalt.com)

3. Aase Texmon Rygh - Evighetens form
Opplev Aase Texmon Ryghs hovedverker i Haugesund Billedgalleri! 
–Jeg forenkler for å nå frem til det grunnleggende og eksistensielle, sier AaseTexmon Rygh, som i en alder av 91 år får mer oppmerksomhetnasjonalt og internasjonalt enn noensinne. Vandreutstillingen «Aase Texmon Rygh. Evighetens form», vises nå i Haugesund Billedgalleri. 

Fra ugress til stor nasjonal og internasjonal anerkjennelse
Aase Texmon Rygh (f. 1925) er modernismens «grand old lady» i norsk sammenheng og var den første til å introdusere det norske publikum for abstrakt skulptur i en alder av 27 år. Men selv om hun fikk gode kritikker, fikk hun lenge ingen utsmykningsoppdrag i Norge. – Det var bare ugress det jeg drev med i forhold til det naturalistiske formspråket, fortalte kunstneren i et intervju på NRK i 2015. Senere kom hun i skyggen av mannlige modernister som Arnold Haukeland, som fikk æren for det formspråket hvor Texmon Rygh i realiteten var en pioner. I 2012 var hun representert på den toneangivende kunstmønstringen dOCUMENTA i Kassel og i 2014 viste Nasjonalmuseet i Museet for samtidskunst en omfattende separatutstilling med hennes skulpturer som ble en stor suksess. Utstillingen blir formidlet av Martha Ådland.
Utstillingsperiode 22.1-19.3.2017
-Les mer